Whisky & Bourbon
Whisky nebo bourbon? Whisky a bourbon!
Whisky Isle of Jura – Origin, Superstition, Prophecy
Jedna z nejstarších whisky Isle of Jura se vyrábí už několik stovek let na stejnojmenném ostrově u pobřeží Skotska. Zraje zpravidla v sudech, ve kterých dříve zrál bourbon nebo cherry. I díky tomu má tato rozvážná lihovina interesantní kouřový nádech. V současnosti nabízí tato značka jednu z nejlepších skotských v několika variantách. Tři z nich najdete u nás v Up Baru.
Desetiletá Isle of Jura Origin se 40% alkoholu má spíše zemité, avšak lehké a bohaté aroma. Chuť je pevná, výrazná, elegantní. Elegantní Isle of Jura Superstition se 43% alkoholu, pozitivním vyzrálým aroma a medovými či skořicovými tóny zraje až 21 let.
Nejluxusnější whisky na baru je stoprocentně 46% Isle of Jura Prophecy. Ta zraje v několika typech sudů po bourbonu, závěrečná epizoda procesu zrání pak probíhá v sudech po sherry. Výslednou chuť a aroma snad nejde ani popsat, to se musí ochutnat.
Whisky Nikka Yoichi
Exkluzivní, japonská, velmi silná (přes 50% alkoholu) whisky ze sladu a obilí. Poprvé ji vyrobil japonský lihovarník Masataka Taketsuru už v roce 1924 pod jménem Nippo Kaju. Od poloviny padesátých let minulého století nese prémiová asijská whisky současný název.
Originální whisky Nikka Yoichi zraje v bourbonových sudech více jak 20 let.
Podle znalců se vyznačuje vůní po starých sudech, odvážnou chutí a perfektní vyvážeností dle japonských tradic.
Buffalo Trace Bourbon
Buffalo Trace Kentucky je legendární americký bourbon s více jak 200 letou historií. Destilovaný a připravovaný podle tradičních receptur z výběrové kukuřice, kvalitního žita a nejlepšího sladového ječmene v jedné z nejlepších světových palíren.
Láká Vás americký bourbon z Kentucky s vanilkovo mátovou vůní, příjemně nasládlou chutí a dlouhým, svěžím dozvukem?