Tequila a ostatní lihoviny

Silně destilovaný nápoj tequila pochází z Mexika. Kvalitní tequila se vyrábí ze 100% agave a běžně má kolem 40% alkoholu. Mexické zákony dovolují vyrábět tuto národní lihovinu pouze v pěti státech. Kombinovat kvalitní mexickou tequilu s pomerančem a skořicí může jen kulturní barbar a proto vám ji takto určitě servírovat nebudeme 😉

Tequila Cabrito Blanco & Reposado

Tequila CabritoSkvostná mexická tequila vyráběná ze 100% agave v mexickém státě Jalisco. Charakteristická je průzračná barva a jemně nasládlá chuť s nádechem karamelu a heřmánku. Velmi krátce zrající tequila Cabrito Blanco s 38% je vhodná do koktejlů, případně v kombinaci s limetkou či citronem.

Proslulá palírna Casa Centinela se prezentuje dále zlatou tequilou Cabrito Reposado. Podobně jako Cabrito Blanco má 38% alkoholu a lehce nasládlou chuť. Svou zlatavou barvu získává tequila Reposado z dubových sudů, ve kterých je uložena několik měsíců.

Homepage Cabrito tequila


Tequila Centinela Blanco

Světlá tequila Centinela Blanco pochází z proslulé mexické palírny Casa Centinelo, která vyrábí lihoviny z agáve už od roku 1904. K tequile nejvyšší kvality využívá rodina Centinelo přes 6000 milionů rostlin agáve, z nichž každý den je sklizeno kolem 4000 kusů.

Každé roste v nejlepších podmínkách sedm let, než je zpracováno. Krátce zrající Tequila Centinela Blanco s 38% alkoholu „odpočívá“ v sudech z bílého dubu, které jsou uskladněny v údajně největších sklepech na světě. Charakteristická je nasládlá chuť.


Cachaca Velho Barreiro Gold

Velho Barreiro Cachaca gold Up barBrazilský národní nápoj Cachaca z cukrové třtiny není klasickým rumem, i když s nimi má mnoho společného. K výrobě Velho Barreiro Gold se využívá lisovaná zelená cukrová třtina, která se nechá zkvasit a nakonec se destiluje na sympatických 39%.

Zrání trvá 3 roky v sudech z brazilského dřeva Rosa Jequitiba, které destilátu dodává charakteristický nádech.

Svou proslulost získala hlavně díky přítomnosti v koktejlu Caipirinha.

Pisco Demonio Des Los Andes

demonio de los andes acholadoJemný hroznový destilát z jihoamerického Peru.

 

 

Golles Marille ovocný destilát

Originální meruňkový destilát Golles Marille z Rakouska. Meruňky ze štýrských svahů jsou odpeckovány, nadrceny a následně smíchány s malým množství pecek. Před destilací jsou pecky opět odstraněny.

Výsledná charakteristická chuť meruněk s příchutí mandlí je opravdovou lahůdkou pro milovníky ovocných destilátů. Golles Marille je přírodně nasládlý exkluzivní 43% destilát.


Prohlédněte si ostatní UpBar panáky, stačí klik na balónek