Oktobr Fest 2015 v Praze? Na Žižkově v Up Baru!

Oktobr Fest v Praze - Žižkov, Up Bar

Oktobr Fest v Praze – Žižkov, Up Bar

Ve čtvrtek 15. října 2015 čepujeme v Up Baru pivo Paulaner do tupláků, posloucháme rozjuchanou německou hudbu a servírujem domácí jitrnice a jelita. Zkrátka klasický Oktobr Fest v říjnu na Žižkově.

Nebojte se, nemusíte čelit nájezdům opilých turistů, největší pivní festival světa se nepřestěhoval do Prahy. Avšak příležitost ochutnat výjimečné německé pivo Paulaner a zažít takřka bavorskou atmosféru v žižkovském stylu tu rozhodně je.

Pěna z historie Oktobr Festu

Podle bavorských análů byly první říjnové oslavy uspořádány v roce 1810 při příležitosti svatby bavorského prince a saské princezny. Celoměstská kalba se tehdá protáhla na pět dní od 12. do 17. října. Zprávy o množství vypitého piva, počtu rozbitých tupláků a metrech obechcaných zdí nejsou bohužel známé. Za více jak 200 let se stal z mnichovské párty celosvětový fenomén. Atraktivitě přispěla i změna termínu, v Mnichově začíná October Fest v půlce září.

Nás počasí nikdy netrápí, takže si v klidu můžeme uspořádat Oktobr Fest třeba v půlce října. Pití z tupláků a konzumace vybraných pochutin se bude letos konat už potřetí. Očití svědkové přísahají, že to v životě neviděli a pamětníci dodnes vzpomínají se slzou v oku.

Překoná naše vzpomínky letošní Oktobr Fest?

Dorazte se přesvědčit sami, ve čtvrtek 15.října otevíráme klasicky v 18:30. Kromě piva Paulaner v tuplákách, domácích jitrnic a jelit budou jako již tradičně čekat nachlazené limonády a nevojebané velké panáky ze všech koutů světa.